پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. گوشت را با آرد پیاز رنده شده، نخودچی، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. لپه را پخته و آب اضافه آن را بگیرید و چرخ کنید
مواد لازم
پیاز یک عدد
گوشت چرخ کرده(مخلوط گوساله و گوسفند) ۵۰۰ گرم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
تخممرغ یک تا ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
لپه یک پیمانه
پیاز داغ یکدوم پیمانه
آب ۵ تا ۶ لیوان
آلو ۱۵ عدد
سبزی(نعنا، خالواش، جعفری، چوچاق) ۳۰۰ گرم
شکر سهچهارم پیمانه
آبغوره یکچهارم پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. گوشت را با آرد پیاز رنده شده، نخودچی، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. لپه را پخته و آب اضافه آن را بگیرید و چرخ کنید. لپه چرخ کرده را با گوشت مخلوط کنید. مقداری از پیازداغ، زردچوبه و آب را روی حرارت اجاق بگذارید(قابلمه گنجایش کافی داشته باشد). آلوها را خیس کنید و بد از نرم شدن با بقیه پیاز داغ مخلوط کنید. نمک، فلفل و زردچوبه ی، مخلوط پیاز و آب را اندازه کنید و از مایه گوشت و لپه به اندازهی یک نارنگی بردارید و وسط آن را از آلو و پیازداغ مخلوط قرار دهید. کوفته را با دست مرطوب گرد کنید، به صورتی که آلو و پیازداغ وسط کوفته پنهان باشد. کوفته ها را دانه دانه در آب جوشان بیندازید. سبزیها را چرخ کنید و همراه با شکر و آبغوره به آب کوفته اضافه کنید. چاشنی کوفته را بچشید تا مطابق ذائقه شما باشد و به مدت یک تا یک و نیم ساعت زمان دهید تا کوفتهها همراه با سبزی جا بیفتد و بپزد.
تذکر:
به جای خالواش و چوچاق از شوید و ترخون میتوانید استفاده کنید.