پاپو
تاریخ انتشار : 13 اردیبهشت 1403 11:21

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

طرز تهیه خورش ریواس با مرغ

خورش‌ها یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی هستند که در تمامی نقاط ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند. اصل کلمه “خورش” از واژه “خور” به معنای “خوراک” گرفته شده است و به طعم و رنگ شیرین یا ترش غذاها اشاره دارد.

تاریخچه خورش‌ها در ایران به قرون قدیمی باز می‌گردد. بر اساس منابع تاریخی، خورش‌ها از دوران باستان در فرهنگ و آشپزی ایران جای گرفته‌اند. در آغاز، خورش‌ها به عنوان غذای اصلی مردم ایران بودند و به عنوان نشانه ثروت و شادابی در میان مردم بودند.

در طول تاریخ، خورش‌ها با تغییرات فرهنگی و سلیقه‌های مختلف، تنوع بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. هر منطقه ایران خورش‌های خاص خود را دارد که با استفاده از مواد محلی و فصلی، طعم و زیبایی خاص خود را به خورش‌ها می‌بخشد.

امروزه، خورش‌ها به عنوان یک قسمت مهم از فرهنگ غذایی ایران شناخته می‌شوند و در مناسبت‌ها و جشن‌های مختلف به عنوان یک غذای سنتی و لذت بخش سرو می‌شوند. تنوع غذایی و شکوفایی فرهنگ آشپزی ایران، نقش بسزایی در توسعه و شناخت جامعه بین‌المللی دارد و خورش‌ها یکی از نمادهای اصلی این فرهنگ غذایی محسوب می‌شوند.

خورش ریواس

خورش ریواس یکی از خورشت های بسییار خوشمزه می باشد که می توانید در فصل بهار با رویش ریواس های ترد و خوشمزه و آبدار، باید سری به طبیعت زد و این خوردنی های خوشمزه را چید و اول به مقدار کافی خرد و نوش جان کرد و با بقیه اش ترشی و خورش تهیه کرد. شاید برایتان جالب باشد که از ریواس خورش تهیه میشود و یک خورش عالی که از مزه اش سیر نمیشوید. خورش ریواس را می توانید به همراه مرغ و یا گوشت نیز آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش ریواس با مرغ

  • ریواس ۶۰۰ گرم
  • سبزی (نعناع و جفعری) نیم کیلو از هر کدام
  • مرغ تکه‌ای به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و … به مقدار لازم

طرز تهیه خورش ریواس با مرغ

۱. آماده کردن ریواس و سبزیجات

اولین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با مرغ درست مثل طرز تهیه خورشت ریواس با گوشت قرمز این است که ریواس را بشویید و بعد پوست روی آن را بکنید و بعد خرد کنید تا ریواس مورد نیاز برای خورش آماده شود. بعد به سراغ سبزیجات این خورش بروید و آن‌ها را هم خوب ریز کنید. در نهایت در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و سبزیجات خورش را داخلش بریزید و اجازه دهید آب سبزیجات تبخیر شوند و تفت دهید.

۲. سرخ کردن پیاز و مرغ

اکنون و در این مرحله از طرز تهیه این خورش نوبت آن است که پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید وقتی پیاز کمی نرم شد مرغ تکه‌ای را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش عوض شود بعد در قابلمه را ببندید و بگذارید مرغ بپزد.

۳. اضافه کردن ریواس به مرغ و پخت خورش ریواس

در آخرین مرحله از طرز تهیه خورشت ریواس با مرغ، وقتی که مرغ پخت مخلوط سبزیجات و ریواس تفت داده شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه و کمی زعفران را به همراه نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید خورش حدود ۲۰ دقیقه بپزد و جا بیافتد.

نکات تکمیلی برای تهیه خورش ریواس

تهیه و پخت خورش ریواس درست مثل طرز تهیه انواع خورش دیگر از جمله تهیه خورش کرفس و تهیه خورش کنگر کار ساده‌ای است اما این که خورش شما خوب شود نیاز به دقت به نکات و فوت‌وفن‌های آن دارد.

گوشت مناسب برای تهیه خورش ریواس

گوشت مناسب برای تهیه خورش ریواس همان گوشت مناسب خورش است. بنابراین گوشت مناسب این خورش هم گوشت ریز است که می‌تواند گوشت قرمز باشد یا گوشت مرغ. اما استفاده از گوشت چرخ‌کرده هم برای تهیه این خورشت مناسب است. طرز تهیه خورشت ریواس با گوشت چرخ کرده را با جزییات می‌توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.

سبزی مناسب خورش ریواس

معمولا خورش ریواس را با جعفری و نعناع تهیه می‌کنند که گاهی به شکل خشک شده این سبزیجات مورد استفاده قرار می‌گیرد و گاهی هم تازه این سبزیجات. اما اگر این سبزیجات را دم دست ندارید می‌توانید سبزی قورمه را جایگزین کنید. طرز تهیه خورش ریواس با سبزی قورمه درست مثل خورش ریواسی است که در بالا گفتیم.

تهیه خورشت ریواس با لپه یا لوبیا چیتی

در برخی از نقاط ایران در تهیه و پخت ریواس از لپه استفاده می‌کنند. اما در عین حال استفاده از لوبیا چیتی هم در پخت خورش ریواس رایج است. بنابراین اگر دوست داشتید در این خورش از حبوبات استفاده کنید حتما قبل از پخت آن‌ها را بخیسانید و خوب بپزید بعد مراحل پخت عادی خورش ریواس را طی کنید.

استفاده از رب برای تهیه خورش ریواس

از آن‌جایی که معمولا در تهیه خورش ریواس از سبزی استفاده می‌شود نیازی به استفاده از رب گوجه نیست اما اگر خواستید که رنگ خورش شما کمی متفاوت باشد می‌توانید مقداری رب گوجه هم در تهیه این خورش استفاده کنید. البته حتی عده‌ای سبزی را حذف می‌کنند و فقط از رب گوجه برای رنگ دادن به خورش استفاده می‌کنند.

نکات مهم در تهیه خورش ریواس با مرغ

  1. در تهیه خورش ریواس، ریواس را باید در آخر پخت اضافه کنید، ریواس نیازی به حرارت و پخت زیاد ندارد.
  2. در تهیه خورش ریواس می توانید از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید.
  3. می توانید در خورش ریواس از سیر نیز استفاده کنید.
  4. برای طعم بهتر می توانید از نعنا خشک استفاده کنید و آن را به همراه روغن ابتدا تفت دهید و آماده کنید و به همراه ریواس به خورش اضافه کنید.
  5. تمام مراحل پخت را با حرارت پائین انجام دهید تا خورش ریواس حسابی جا بیفتد.
  6. خورش ریواس به مانند دیگر خورش های سبزی دار باید بی آب یا کم آب باشد.
  7. می توانید برای ترش مزه تر شدن بیشتر از رب انار یا آلوچه نیز استفاده کنید.

خواص ریواس

  • کمک به بهبود کبد چرب
  • مفید برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
  • کمک به پیشگیری از سرطان
  • مفید برای دستگاه گوارش
  • مفید برای پوست و مو
  • کاهش کلسترول بد
  • کمک به فرایند هضم غذا
  • تقویت کننده استخوان ها
  • ضد التهاب
  • کمک به سلامت قلب و عروق


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد