پاپو

موضوع نوشته: صفحه نخست » مشکلات اسپرسوساز

یکی از قدیمی ترین مغازه هایی که در کشور ما وجود داشته، قهوه خانه ها هستند. نام آنها نشان دهنده این است که در گذشته در این مکان قهوه تهیه و سرو می شده است. هرچند اکنون در قهوه خانه ها چای خوش طعم و خوش رنگ ایرانی عرضه می شود، اما هنوز هم نام قهوه خانه را یدک می کشند.

همانطور که پیداست، در خانه ما ایرانی ها، برای مدت های طولانی است که چای جایگزین قهوه شده است. اما قهوه به آرامی و آهستگی جای خود را باز نموده است و در خانه اغلب ما دستگاه اسپرسوساز وجود دارد.

شاید افزایش استفاده از قهوه را بتوان به زندگی پرمشغله امروزی ربط داد. افراد از صبح زود که از خواب بیدار می شوند خود را مشغول روزمرگی هایشان می کنند و تا زمانی که به تخت بروند با انبوهی از کارها و افکار درگیر هستند. نوشیدن قهوه می تواند احساس انرژی و شادی را به انساان تزریق نماید. همین امر سبب شده که افراد برای فرار از حس خواب آلودگی، خسستگی و بی انرژی بودن، به سمت نوشیدن یک فنجان قهوه پرکافئین روی آورند.

قهوه نسبت به نوشیدنی های انرژی زا بسیار مناسب تر است زیرا هم کالری کمتری دارد و هم اینکه دارای فواید بیشماری است و می تواند به سرزندگی و سلامت مغز هم کمک نماید.

اسپرسوساز دستگاهی است که از آن در تهیه قهوه استفاده می شود. اما این دستگاه دارای قابلیت های بی شمار دیگری از جمله تولید شیر فوم دار هم می باشد. در واقع یکی از فاکتورهایی که اغلب افراد هنگام خرید دستگاه اسپرسوساز به آن توجه دارند، کیفیت فوم دهی آن دستگاه است.

اما یکی از مشکلاتی که ممکن است برای دارندگان دستگاه اسپرسوساز پیش آید، این است که دستگاه آنها فوم شیر را به درستی نمی سازد. به همین دلیل امروز تصمیم داریم تا در رابطه با این مشکل و علت ها و راه حل های آن صحبت نماییم. با ما همراه باشید.

اسپرسوساز و تولید فوم شیر

قهوه اسپرسو با کمک موکاپات یا دستگاه اسپرسوساز تهیه می شود. اسپرسوی تهیه شده به این روش ها، پایه اصلی لازم برای تهیه تمام نوشیدنی های دیگر مانند لاته، کاپوچینو و … است.

یکی از ترکیب های جادویی با اسپرسو که در تمام جهان هم پرطرفدار است، ترکیب شیر با قهوه است. اما غالباً شیر را به صورت معمولی به اسپرسو اضافه نمی کنند. بلکه از شیر، فومی تهیه می کنند و ان را به اسپرسو اضافه می کنند.

در واقع فوم شیر، حاصل فرایندی است که طی آن هوا را به درون شیر وارد می کنند. در این شرایط هوا توسط پروتئین های شیر محاصره می شود و دیگر نمی تواند خارج شود، همین امر سبب می شود تا شیر ساده ما قوام بیاید و به یک شیر فوم دار و کف دار تبدیل شود. فوم دار شدن شیر سبب می شود تا قند شیر هم آزاد شود، همین امر موجب می شود تا ما مزه شیرین تری از شیر ایجاد کنیم که به بهتر شدن طعم قهوه هم کمک می کند.

برای تولید فوم شیر غالبا از فرنچ استفاده می کنند اما تولید فوم شیر یکی از قابلیت های اصلی است که یک دستگاه اسپرسوساز دارا می باشد. این دستگاهها غالبا فوم شیر بسیار مرغوبی تولید می کنند که ترکیب آن با اسپرسو می تواند طعمی جادویی خلق نماید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که برای تولید فوم شیر بهتر است از شیر سرد استفاده نمایید. در این حالت مدت زمان فوم گیری بیشتر می شود اما کیفیت شیر فوم دار هم بیشتر خواهد بود.

اما اگر دستگاه اسپرسوساز شما به خوبی از عهده این کار بر نمیاید باید به این سوال پاسخ دهید که چرا اسپرسوساز فوم شیر نمیدهد.

استفاده از شیر مناسب

 شاید تصور کنید که برای داشتن یک فوم شیر خوب باید از شیر پرچرب استفاده نمایید، در حالی که اصلا اینطور نیست. زیرا ذرات چربی و خامه، سبب می شوند تا حباب های ایجاد شده سنگین شده و فوم خوبی به دست نیاید. بنابراین شیر کم چرب انتخاب بهتری است. شما پس از استفاده از شیرهای متنوع، می توانید مناسب ترین شیر را که با دستگاه شما سازگاری دارد انتخاب نمایید و بهترین فوم را تهیه نمایید.

ارتفاع پیچر و نازل بخار اسپرسوساز را به خوبی تنظیم کنید.

برای اینکه بتواید به فوم شیر با کیفیتی دست یابید باید پیچر را به صورت مورب و در قسمت زیر نازل بخار قرار دهید و دسته بخار را کمی پایین تر از سطح شیر درون ظرف نگه دارید. باید مطمئن شوید که سر نازل بخار عمودی است و در وسط پیچر و کناره پیچر به صورت افقی قرار داشته باشد. هنگام بخار دادن و ایجاد فوم بر روی شیر، پیچر را به سمت بالا یا پایین جابه جا کنید.

دمای اسپرسوساز را به خوبی تنظیم نمایید.

فوم شیر غالبا باید در دمای بین ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد متوقف شود. اما اگر دمای اسپرسوساز بالاتر از این مقدار باشید و یا آن را متوقف نکنید، شیر بیش از اندازه داغ می شود و همین امر سبب می شود تا فوم مطلوبی ایجاد نشده و یا حتی شیر بسوزد و طعم و مزه بدی پیدا کند.

نازل بخار اسپرسوساز را تمیز نگه دارید.

هنگامی که از دستگاه اسپرسوساز برای تولید فوم شیر استفاده نمودید، باید نازل بخار دستگاه را تمیز کنید. این یکی از مهمترین نکاتی است که پس از هربار استفاده باید در نظر داشته باشید و رعایت نمایید.

اگر نازل را پس از هربار استفاده تمیز نکنید، شیر و جرم درون لوله آن جمع می شود و همین امر منجر به گرفتگی نازل می شود. گرفتگی نازل هم مانع از عملکرد صحیح آن و تولید فوم شیر مرغوب می شود.

بنابراین حتما باید آن را جدا نموده و تمیز نمایید.

کلام پایانی

استفاده از اسپرسوساز یکی از رایج ترین روش های تولید قهوه و فوم شیر است. اما استفاده نادرست از این دستگاه و عدم تمیز نمودن آن پس از هربار استفاده، استفاده از شیر نامناسب، ارتفاع نامناسب پیچر و نازل بخار اسپرسوساز و دمای نامناسب اسپرسوساز سبب می شود تا مشکلاتی در رابطه با تولید فوم ایجاد شود. اگر با رعایت کردن این نکات باز هم فوم شیر خوبی نداشتید، حتما با کارشناسان این حوزه و متخصصین تعمیر دستگاه اسپرسوساز مشورت نمایید.

تاریخ انتشار : 22 آذر 1401 20:31

نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد