پاپو
تاریخ انتشار : 24 مرداد 1393 16:10

قرآن و ریاضی

قرآن و ریاضی
روزی یکی از علمای دین یهود از حضرت امام علی علیه السلام پرسید: چرا قرآن مدت زمانی را که اصحاب کهف در غار خوابیدند، ۳۰۹ سال ذکر کرده است در حالی که که در حاشیه ی تورات ما، زمان خواب اصحاب کهف ۳۰۰ سال نوشته شده است؟
حضرت امیر علیه السلام فرمودند: چون سال های شما شمسی است ولی سال های ما قمری است و ۳۰۹ سال قمری، مساوی با ۳۰۰ سال شمسی می باشد.

hhs1638

براساس این روایت می شود محاسبات زیر را انجام داد:
سال شمسی یهود ۳۶۵ روز تمام بوده است. بنابراین ۳۰۰ سال آن ها می شود روز ۱۰۹۵۰۰=۳۶۵*۳۰۰
در حالی که سال قمری برابر است با ۳۵۴ روز و ۸ ساعت و ۴۸ دقیقه. بنابراین ۳۰۹ سال قمری برابر است با روز ۱۰۹۵۰۰=(۴۸ دقیقه و ۸ ساعت و ۳۵۴ روز)*۳۰۹
پس ۳۰۰ سال شمسی یهود برابر است با ۳۰۹ سال قمری. نه یک روز کم تر نه بیش تر.

این در حالی است که تا صدها سال بعد از نزول قرآن هنوز شبانه روز به ۲۴ ساعت و هر ساعت به ۶۰ دقیقه تقسیم نشده بود و حتی ساعت هنوز اختراع نشده بود و این اعجاز قرآن است.
حتماً گاهی به ذهن شما هم رسیده است که چرا می گویند قرآن معجزه ی اسلام است؟ چرا خداوند در سوره ی بقره آیه ی ۲۲ می فرماید: اگر از آنچه که بر بنده ی خودمان فرو فرستاده ایم در تعجب و تردید می باشید پس حداقل یک سوره مشابه آن بیاورید و در این کار از هر که خواهید کمک بگیرید.

قرآن در نزد مسلمانان بزرگترین معجزه محمد، پیامبر اسلام است. در سدهء اخیر، ادعای گونه دیگری از اعجاز قرآن با عنوان «اعجاز عددی و نظم ریاضی در قرآن» مطرح شد. کشف رابطه ریاضی در قرآن، موجب شد برخی از پژوهشگران مسلمان برای کشف اسرار و رموز بیشتری از قرآن به آمارگیری از تعداد حروف و واژه‌های قرآن بپردازند.

– مثلاً کلمه ی نماز ۵ دفعه آمده است. درست به تعداد نمازهای واجب روزانه اصلاً می دانید که کلمه ی امام چند مرتبه در قرآن تکرار شده؟ بله ۱۲ مرتبه! به تعداد ۱۲ امام علیه السلام.

– کلمه ی شهر هم که به معنی ماه است ۱۲ مرتبه آمده است به تعداد ۱۲ ماه سال.
– کلمه ی یوم که به معنی روز است ۳۰ بار به شکل مثنی و جمع در قران آمده.

بعضی کلمات هم که معانی متضادی دارند به تعدا مساوی استفاده شده اند. کلمات دنیا و آخرت هر کدام ۱۱۵ بار ملائک و شیطان هم ۸۸ دفعه استفاده شده است. دو کلمه ی متضاد مرگ و زندگی، هر کدام ۱۴۵ دفعه، سود ۵۰ بار و زیان ۵۰ بار امید ۸ بار و ترس هم ۸ دفعه، دو کلمه سختی و صبر هم ۱۱۴ دفعه، کلمه ی حزب الله و حزب الشیطان هر دو ۳ بار، کلمه ی رجل به معنای مرد مساوی کلمه ی امراه به معنای زن هر کدام ۲۴ بار آمده است.

کلمه ی الحسنات به معنای خوبی ها و کلمه ی سیئات به معنای گناهان هر کدام ۲۱۸۰ بار تکرار شده است. کلمه ی صدقه ۷۳ مرتبه و کلمه ی رضایت هم ۷۳ مرتبه، چه نتیجه ای می گیرید؟ ” صدقه موجب رضایت خداست.”

کلمه ی مصیبت ۷۵ بار در قرآن آمده و کلمه ی شکر هم ۷۵ بار! یعنی؛ در مصیبت ها هم باید شاکر خداوند باشیم. چون زکات باعث برکت مال می شود، کلمه ی زکات و برکت هم هر کدام ۳۲ مرتبه در قرآن آمده است.
و این مثال ها تنها گوشه ای از تحقیقات و معجزات قرآن بود.

منابع:
مجله ی شاهد
ویکی پدیا
تبیان

نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

مطالب شابه مطلب فوق

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد