پاپو
تاریخ انتشار : 16 آذر 1400 17:10

طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد‎

کیک اسفنجی یکی از پرکاربردترین کیها است. این کیک را به عنوان کیک پایه هم می شناسند، بدین معنی که شما هر کیکی بخواهید داشته باشید، مانند کیک تولد، کیک سالگرد ازدواج، کیک جشن دندونی و … ، تنها کافی است که این کیک پایه را بپزید و تزیین کنید.

اما روش پخت کیک اسفنجی هم بسیار مهم است. اینکه شما کیکی داشته باشید که علاوه بر خوش طعم بودن از بافت زیبا و خوبی هم برخوردار باشد، از اصلی ترین موارد پخت یک کیک اسفنجی است. کیک اسفنجی به طور کلی با طعم وانیل پخت می شود و همانطور که گفتیم به عنوان کیک پایه در قنادی و یا یک کیک لذیذ برای عصرانه استفاده می شود. اما شما می توانید مطابق سلیقه خود به جای وانیل از رنده پوست پرتقال، رنده پوست لیمو و یا پودر کاکائو استفاده کنید و یک کیک خوشمزه و لذیذ درست کنید.

امروز می خواهیم در ارتباط با پخت این کیک اسفنجی پرکاربرد برای شما صحبت کنیم و نکاتی را بیان کنیم که با رعایت آنها می توانید یک کیک خوب بپزید و با یک خامه کشی جذاب، یک کیک فوق العاده داشته باشید.

طرز تهیه کیک اسفنجی

مواد لازم :

تخم مرغ ۴ عدد همدمای اتاق
شکر ٢ پیمانه
وانیل ١ قاشق چای خوری
١ پیمانه شیر
کره ١/۴ پیمانه
آرد معمولی ٢ پیمانه
بکینگ پودر ٢ قاشق چای خوری
نمک ١/۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه

قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی‌ سریع کارمون رو انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره یعنی‌ قبل از شروع کار قالبمونو آماده می‌کنیم ، مواد اندازه گیری می‌کنیم و همه چی‌ آماده واسه شروع.
خوب در اول کار فرمون رو روی درجه حرارت ٣٢۵ درجه فارنهایت یا ١۶۵ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه.
مواد خوشکمون رو مثل آرد ، بکینگ پودر ، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم.

تخم مرغ هارو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم.
دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزوه مراحل مهم این کیکه.
اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید ، توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن.
من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.

بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف کرده ، شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز.
با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم.
بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت .

شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکروفر میزاریم تا با هم مخلوط باشند و کره آب بشه اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه.

مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.

مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم حول و حوش کمتر از ۱ دقیقه و در حدی که موادمون یه دست بشه.

خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم.
میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ٢۵ دقیقه کیک رو یه مقدار میکشیم از تو فر بیرون و با انگشتمون واسطش رو تاپ تاپ میزنیم نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله وسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فروکش کنه اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم اگه تمیزاومد بیرون پس پخته شده.
وقتی آماده شد میاریمش از تو فر بیرون.


حسابی پف کرده و طی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه.
١٠ تا ١۵ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.
سعی‌ نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده.
کیک اسفنجی رو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می زنیم.
وقتی‌ کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید .

درست کردن کیک آن قدرها که برخی فکر می کنند سخت نیست.
فرض کنید میخواهیم یک کیک تولد عالی درست کنیم ، اگر بتوانیم یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزیم ، تقریبا نصفه بیشتر راه را رفته ایم.
کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند ، یک کیک ساده اسفنجی است.

نکات پایانی درست کردن کیک اسفنجی :

  1. باتوجه به این که دمای فر های مختلف با یکدیگر متفاوت است شما بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت کیک می توانید درب فر را بازکنید و با یک خلال دندان پختن کیک را تست کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان چسبیده بود ۱۰ دقیقه دیگر نیز در فر قرار دهید.
  2. حتما باید ۱/۳ فضای قالب خالی باشد تا بتواند به خوبی پف کند.
  3. بعد از پخت کیک فر را خاموش کنید و کیک را نیم ساعت درون فر بگذارید تا قالب سرد شود و کیک به راحتی جدا شود.

طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه

برای درست کردن کیک اسفنجی در قابلمه ابتدا مایه کیک را داخل قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را چند بار روی سطح کار می زنیم تا حباب های موجود در مایه کیک از بین برود، سپس زیر قابلمه یک شعله پخش کن قرار می دهیم.

برای پخت کیک هم باید حرارت زیر قابلمه بسیار ملایم باشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای پخت کامل کیک زمان لازم است. پس از گذشت ۴۵ دقیقه کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست می کنیم تا از پخت کامل آن مطمئن شویم.


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد