پاپو
تاریخ انتشار : 04 مهر 1400 15:07

طرز تهیه و پخت داش کادایف ترکیه‎

یکی از سفیرهای فرهنگی کشورها که به سرزمین های دیگر می فرستند، غذاها و دسرها هستند. کشور ما ایران دارای غذاهای بسیار بسیار متنوعی است و کشور ترکیه که در مجاورت کشور ما قرار دارد، مردمانی دارد که از نظر ذائقه غذایی بسیار شبیه ایرانیان هستند. به همین دلیل بسیاری از غذاها و دسرهای کشور ترکیه وارد کشور ما شده اند و بسیار هم پرطرفدار هستند.

یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در ترکیه دسر داش کادایف (یا قطایف) است. این دسر خوشمزه در ایران هم طرفداران بسیاری دارد. این دسر در ترکیه اغلب در ماه مبارک رمضان پخت می شود و بسیار شیرین و خوشمزه است. اگر تاکنون این دسر را نخورده اید، دست به کار شوید و با مطالعه دستور پخت و طرز تهیه داش کادایف، این دسر لذیذ را برای اعضای خانواده و دوستانتان بپزید و لذت ببرید.

دستور پخت داش کادایف

مواد لازم

  • شکر : ۶ قاشق غذاخوری
  • کره : ۵ قاشق غذاخوری
  • کادایف رشته ای : ۲۵۰ گرم
  • گردو خرد شده درشت : ۱ و ۱/۲ لیوان

مواد لازم برای تهیه کرم مخصوص

  • نشاسته ذرت : ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد : ۴ قاشق غذاخوری
  • وانیل : به میزان لازم
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • شیر : ۳ لیوان
  • کرم شانتی : ۱ بسته
  • شکر : ۲ فنجان

طرز تهیه کرم مخصوص

برای تهیه دسر کادایف ابتدا شیر و تخم مرغ و شکر را به همراه آرد و نشاسته ذرت در ظرف مناسبی تا با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید.

سپس مخلوط این مواد را روی حرارت گاز قرار دهید و با کمک قاشق مناسبی مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا مواد مخلوط شده به غلظتی شبیه به فرنی برسند.

سپس ظرف حاوی مواد را از روی حرارت گاز بردارید و وانیل را به مخلوط مواد اضافه کنید و تا سرد شدن کامل مواد گهگاهی مواد را هم بزنید تا کرم نبندد و مخلوط مواد کرم را در صورت امکان به مدت یک شب در یخچال قرار دهید تا به طور کامل سرد شود سپس بعد از مدت زمان ذکر شده کرم شانتی را با کرم سرد مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه مخلوط این مواد را هم بزنید تا کاملا کرم ها با یکدیگر مخلوط شوند بعد از اینکه مخلوط دو کرم به غلظت خامه رسید ظرف حاوی کرم ها را به مدت شش دقیقه در یخچال قرار دهید و دوباره مخلوط کرم ها را با کمک همزن به خوبی هم بزنید.

طرز تهیه دسر کادایف

در مرحله اول ساخت این دسر نیمی از کادایف را در ظرف مناسبی بریزید و بقیه را در درون پاکت خودش خرد کنید سپس کره را ذوب کنید و شکر را به کره ذوب شده اضافه نمایید.

کادایف را روی شکر و کره ذوب شده بریزید و مخلوط این مواد را هم بزنید و سپس روی حرارت ملایم سرخ کنید.

گردو را هم به مخلوط اضافه کنید و به مدت دو یا سه دقیقه دیگر نیز مخلوط این مواد را تفت دهید و مواد دسر کادایف را از روی حرارت بردارید.

در مرحله آخر طرز تهیه دسر کادایف نصف مخلوط تهیه شده را در ظرف پیرکس بریزید و برای اینکه کادایف ها در موقع ریختن کرم مخصوص جابجا نشوند با کمک پشت قاشق سطح آن ها را صاف کنید.

سپس کرم مخصوص را از کنار ظرف روی کادایف بریزید و همه سطح را با کمک کرم مخصوص بپوشانید.

بقیه مخلوط را روی کرم مخصوص بریزید و با کمک پشت قاشق کادایف ها را فشار دهید تا ظاهر زیبایی پیدا کنند. (توجه داشته باشید که کرم مخصوص را باید از کنار ظرف روی کادایف بریزید اگر از وسط شروع به ریختن کرم مخصوص کنید آن ها به کنار ظرف می روند).

دستور تهیه دسر کادایف به روشی دیگر

دسر کادایف یک دسر ترکی خوشمزه و معروف می باشد که می توان آن را به روشهای مختلفی تهیه کرد، حال مقدار مواد مورد نیاز برای تهیه این دسر مدرن مناسب ۶ نفر بوده و مدت زمان لازم برای آماده سازی دسر نیز ۴۰ دقیقه می باشد و بعد از تهیه می توانید به عنوان میان وعده و یا دسر لذیذ سرو کرده و نوش جان کنید.

مواد لازم

  • کادایف/ ۵۰۰ گرم
  • کره آب شده/ یک پیمانه
  • کرم پاتیسیر/ به مقدار لازم
  • خلال پسته/ نصف پیمانه
  • خلال بادام/ نصف پیمانه
  • میوه تازه/ برای تزیین

روش تهیه دسر کادایف

در ابتدا باید کادایف را با مقدار کمی آب خیس کنید و بعد آنها را روی یک حوله مرطوب پهن کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بماند.

سپس کادایف نرم شده را با کره آب شده اضافه کنید و با دست هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.

در مرحله بعدی طرز تهیه دسر کادایف، دو قالب گرد آماده کنید و سپس کادایف ها را داخل آنها به قطر ۲۰ سانتیمتر باز کرده و با سر انگشتانتان کمی فشار دهید .

اکنون قالب ها را در داخل فر که قبلا بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و گرم شده است، بگذارید، سپس اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد، زمانی که اطراف آن کمی به رنگ قهوه ای روشن درآمد می توانید فر را خاموش کرده و دسر کادایف را بعد از بیرون آوردن از فر از قالب جدا کنید، اجازه دهید کمی سرد شود و بعد نوبت تزیین آن می باشد.

اکنون دسر را درون ظرف مناسب برای سرو قرار دهید، سپس کرم پاتیسیر روی آن بگذارید و بعد یک لایه از میوه های تازه و خلال پسته و خلال بادام روی آن بچینید، لایه دوم دیگر را نیز بگذارید و دوباره روی آن را با میوه ها، گردو و یا شکوفه هایی از کرم پاتیسیر تزیین کنید.

کادایف چیست ؟

رشته کادایف نوعی رشته خوراکی خشک و بسیار نازک است که از ترکیب آرد گندم یا سمولینا و آب تهیه می شود. رشته کادایف اغلب برای تهیه دسر محبوب ترکیه ای باقلوا و کنافه به کار می رود. مصرف رشته کادایف در ترکیه بسیار متداول بوده که رشته ای نازک برای دسر است. در تبریز نیز نوعی رشته کادایف به صورت نواری و تور مشبک به نام رشته ختایی معروف است. نوع دیگر آن در گیلان به نام رشته خوشکار معروف است. هر چند انواع رشته ی نام برده شده تفاوت هایی دارند اما از همه ی آن ها در انواع خوراکی های فانتزی و انواع دسر استفاده می شود. کادایف همان خمیر یوفکا است و طرز تهیه کادایف بدین صورت است که آن را به صورت نازک و رشته درآورده و به عنوان رشته کادایف از آن استفاده می کنند.


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد