پاپو
تاریخ انتشار : 14 دی 1401 18:11

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

طرز تهیه رشته خوشکار گیلانی

گیلانی یکی از زیباترین شهرهای ایران است که اگر بگوییم هر روز در این شهر مسافران در حال رفت و آمد هستند، بدون تردید درست گفته ایم. علت این امر را می توان در دو چیز یافت:

اول از همه آب و هوای خوب و مطلبو و طبیعت زیبا و بکر

دوم هم غذاهای محلی و خوشمزه این استان

غذاهای گیلانی به قدری خوشمزه و لذیذ هستند که پا را از مرزهای این استان فراتر گذاشته اند و در تمامی شهرها و استان های دیگر هم طبخ می شوند و بسیار هم پرطرفدار هستند.

میرزا قاسمی، مرغ شکم پر، فسنجان و … از غذاهایی هستند که تقریبا تمام خانم های علاقه مند به آشپزی با طبخ آنها آشنایی دارند. اما دسرهای خوشمزه ای هم در این استان وجود دارد و ما امروز تصمیم داریم در رابطه با یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین آنها، یعنی رشته خشکار صحبت نماییم.

رشته خشکار با طعم بینظیر گردو و داچین می تواند یک دسر خوب برای سفره های میهمانی و سفره های افطار شما باشد. این دسر، دستور پخت ساده ای دارد و شما به راحتی می توانید در خانه آن را تهیه نمایید و در کنار غزیزانتان نوش جان نمایید.

تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با دستور پخت ساده رشته خشکار آشنا شوید.

دستور پخت رشته خشکار گیلانی

مولاد لازم برای تهیه رشته خوشکار خانگی

گردوی ساییده شده ۱۰۰ گرم
مغز هل ۳ قاشق مرباخوری
‌‎دارچین ۳ قاشق مرباخوری
‌‎شکر ۳ پیمانه
آرد برنج ۱ لیوان
آرد گندم ۲ لیوان
آب ۴/۵ لیوان
زعفران یا دارچین یا پودر هل کمی
گلاب یک چهارم پیمانه
آبلیمو یا (جوهر لیمو) کمی یا (نوک قاشق چایخوری)
آماده سازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۵۱ دقیقه

 

طرز تهیه رشته خوشکار گیلانی

یک پیمانه آرد برنج را با دو پیمانه آرد گندم مخلوط می کنیم. با آب رقیقش می کنیم و خوب هم می زنیم. می تونید از همزن برقی هم کمک بگیرید.

نکته : دو لیوانش را خمیرگیری کردی با مولینکس یا گوشت کوب برقی به مدت پنج دقیقه مخلوط کنید.

بقیه آب را کم کم بریزید. بستگی به نوع آرد ممکنه آب کمتر یا بیشتری بخواهد.

پس از همزدن از صافی ردش کنید تا گلوله ای که از آرد مونده از بین بره و مواد فرنی مانندی داشته باشیم.

سپس بگذارید یک الی دو ساعت در دمای محیط استراحت کنه.

نکته : اگه کمی شُل بود کمی آرد بهش اضافه کنید و اگر هم سفت بوده می تونید آب بهش اضافه کنید.

ابتدا کف ماهیتابه تفلون یا سرامیکی را با مقداری روغن مایع و یک عدد زرده تخم مرغ با یک دستمال کوچیک و تمیز چرب کنید.

ماهیتابه را اول داغ کرده و بعد شعله را کم کنید. یک ملاقه از مواد را درون شانه بریزید و هم بزنید.

با شانه یا قیف (آموزش تهیه قیف رو پایین تر توضیح دادم) خمیر را دایره ای یا ضربدری داخل تابه پهن می کنیم تا بصورت رشته توری شکل در بیاد.

رشته که تو تابه ریخته میشه بعد از چند ثانیه شروع به پخته شدن می کنه و رنگش عوض میشه و گوشه هاش ور میاد.

در این زمان خیلی راحت میشه با دست رشته را از تابه جدا کرد. رشته ها را روی دستمال بزرگی بگذارید.

می تونید تاش کنید کنار بگذارید که میشه رشته خالی.

می تونید مقداری گردوی ساییده شده را با کمی شکر و دارچین و هل ساییده مخلوط کنید و داخل هر رشته به اندازه یک قاشق مرباخوری بریزید و خوب بپیچیدش.

ملاقه داخل مواد بزار هر مرحله که از مواد داخل شانه میریزی یه هم بزن.

نکات کلیدی در تهیه رشته خشکار گیلانی

  1. حتما کنار دست خود یک قلمو یا کاغذ قرار دهید و تابه را خوب چرب کنید.
  2. اگر دوست دارید رنگ این شیرینی خوش رنگ تر شود می توانید از کمی زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
  3. برای مواد میانی می توانید بجای گردو از پودر پسته یا فندوق نیز استفاده کنید.
  4. به گردها برای مواد میانی می توانید انواع ادویه های معطر مانند میخک، زنجبیل.. استفاده کنید.
  5. می توانید رشته ها را بعد از آماده شدن داخل شربت بزنید ولی اگر دوست دارید رژیمی و سالم تر باشد بدون شربت میل کنید.
  6. در یخچال می توانید به مدت ۲ روز نگهداری کنید.
  7. اگر مواد خمیر خیلی شل بود کمی آرد و اگر خیلی سفت بود کمی آب اضافه کنید.
  8. با این مقدار حدود ۴۰ عدد رشته خشکار خواهید داشت.
  9. می توانید رشته خشکار را سرخ کنید و داخل یخچال بگذارید و برای سرو داخل شربت بگذارید.

طرز تهیه رشته خشکار خانگی (روش دوم)

مواد لازم

  • آرد برنج دولیوان
  • آرد گندم یک لیوان
  • آب یا شیر حدود یک و نیم لیوان

مواد داخل خشکار بازاری

  • شکر یک پیمانه
  • پودر دارچین دو قاشق
  • پودر هل یک قاشق مربا خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • گردو خرد شده یک و نیم پیمانه

روش درست کردن رشته خشکار خانگی

ابتدا آرد و شیر را با هم مخلوط می کنیم شیر به اندازه ای باشد که مخلوطی نه صفت نه خیلی آبکی بدست بیاد.

من توی مخلوط کن میریزم به اندازه یکی دو دقیقه مخلوط می کنم تا یک دست بشه.

بعد دو تا سه بار از صافی رد می کنیم و در ظرف مورد نظر میریزیم،

مواد داخل رشته خشکار را با هم مخلوط می کنیم و کنار میگذاریم.

کف تابه ای را چرب می کنیم و می گذاریم داغ بشه. بعد به حالت توری خمیر را داخل ماهیتابه میریزیم.

کمی که خودشو گرفت، برداشته روی یک دستمال تمیز می گذاریم. زیاد تو ماهیتابه بمونه خشک میشه.

بعد تا می زنیم. یک قاشق مخلوط گردو داخلش می ریزیم و تا می کنیم. همینطور تا آخر.

بعد موقع سرو کردن باید در روغن سرخ بشه و در صورت تمایل خشکار سرخ شده را در شربت گذاشته میل کنید.

می تونید هسته دو تا خرما را بگیرید، وسط کار بگذارید. بعد یک قاشق مرباخوری از مواد گردویی و کمی دارچین بریزید.

بعد از اطراف و گوشه ها ی رشته را به وسط برگردونده و با دست کمی فشرده اش کنید.

مدت زمان نگهداری رشته خوشکار خانگی

میزان نگهداری در یخچال تا دو روز بدون سرخ شدن هست. سرخ شده باشه زود بیات میشه.

رشته خشکار را چطور نگه داریم تازه بمونه؟

سعی کنید فریزش کنید و در مواقع ضروری سرخش کنید تا همیشه تازه باشه.


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد