پاپو
تاریخ انتشار : 01 آذر 1401 17:55

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

طرز تهیه رب انار ملس خانگی

رب انار یکی از بهترین چاشنی هاست که د رپخت اواع غذاها، خصوصاً غذاهای شمالی مورد استفاده قرار می گیرد. فسنجان، مرغ ترش و مرغ شکم پر از جمله غذاهایی هستند که با این چاشنی جادویی تهیه می شوند.

رب انار در انواع مختلفی مانند رب انار ترش، ملس و شیرین وجود دارد که استفاده از هریک از آنها کاملا سلیقه ای است و به ذائقه شما و اعضای خانواده تان بستگی دارد.

طرز تهیه این سه نوع رب هیچ تفاوتی بایکدیگر ندارد و تنها تفاوت آنها، با انتخاب انار است. اگر انار ترش انتخاب نمایید، یک رب انار ترش خواهید داشت و اگر انار ملس، ربی ملس و اگر هم انار شیرین استفاده کنید که به یک رب انار شیرین دست خواهید یافت.

تهیه رب انار در خانه بسیار آسان است و شما با صرف زمانی اندک، می توانید یک رب خوشمزه و تمیز تهیه نمایید. رب انار علاوه بر اینکه در تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد، خاصیت دارویی و درمانی هم دارد.

از جمله اینکه انار و رب انار در پاکسازی کبد نقش بسیار مهمی دارند و می توانند کبد چرب را هم از بین ببرند. در ادامه یک روش بسیار آسان و کاربردی را برای تهیه رب انار خوشمزه خانگی برای شما عزیزان شرح داده ایم. حتما این رب خوشمزه را تهیه نموده و از فواید بینظیر آن بهره ببرید.

تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای طرز تهیه ۱ کیلو رب انار

  • انار پوست نازک و با کیفیت: ۸ کیلوگرم
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه رب انار با انار سفید یا انار قرمز

مرحله اول؛ دانه کردن انارها

در اولین مرحله از طرز تهیه رب انار ملس باید انارها را بشورید و دان کنید. در واقع به نظر می‌رسد سخت‌ترین قسمت درست کردن رب انار همین دانه کردن انارهاست. بهترین و راحت‌ترین روش دانه کردن انار این است که سر و ته انار را با چاقو جدا کنید و سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید.

حالا با استفاده از یک گوشتکوب یا پشت قاشق به پشت انار ضربه بزنید تا دانه انار جدا شده و فقط پوست انار باقی بماند. خواص پوست انار هم برای سلامت بدن بی‌نظیر است، پوست‌های انار را دور نیندازید. اگر دانه خراب یا قهوه‌ای در بین دانه‌های انار بود آن را دور بریزید تا طعم رب انار شما خراب نشود.

مرحله دوم؛ آب گرفتن انار برای رب انار

در این مرحله از دستور رب انار برای گرفتن آب انار هم می‌توانید از آبمیوه‌گیری دستی استفاده کنید و هم غذاساز و مخلوط کن. در این صورت بعد از آبگیری دانه‌های انار را از صافی باید جدا کنید تا فقط آب انار باقی بماند. روش سنتی هم این است که دانه‌های انار را در یک قابلمه بزرگ بریزید و ۳ لیوان آب برای این مقدار دانه انار اضافه کنید.

اجازه دهید روی شعله ملایم گاز دانه انارها آب بیندازند و نرم شوند. سپس دانه‌های انار را در یک قابلمه بزرگ آبکش کنید. آب انار را از تفاله‌ها جدا کنید. سپس با پشت دست یا ته یک کفگیر یا قاشق دانه‌های انار را به کف آبکش بسابید تا خوب آب‌شان گرفته شود. کمی هم با دست فشار دهید تا کاملا آب انار جدا شود و فقط هسته سفید انار باقی بماند.

مرحله سوم؛ قرار دادن آب انار روی حرارت

آب انارها را در همان قابلمه بزرگ روی حرارت گاز بگذارید تا بجوشد. در این مرحله از طرز تهیه رب انار مرحله به مرحله زمانی که آب انار جوش آمد کف روی آن را جمع کنید و آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود. آب انار را ۵ یا ۶ ساعت روی شعله ملایم گاز هم بزنید. زمانی که رنگ آب انار تغییر کرد و شروع به قل زدن کرد رب انار کم کم در حال آماده شدن است.

 

مرحله چهارم؛ آماده کردن رب انار خانگی

در این مرحله از طرز تهیه رب انار شمالی رب در حال غلیظ شدن است پس مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. مقداری نمک در این مرحله اضافه کنید تا رب انار کپک نزند. یادتان باشد رب انار بعد از سرد شدن غلیظ‌تر می‌شود پس اجازه ندهید روی گاز بیش از حد غلیظ شود.

اگر رب انار بیش از حد غلیظ شود، خیلی سفت می‌شود و اگر هم شل و آبکی باشد در یخچال هم کپک می‌زند پس آن را به غلظت مناسب برسانید یعنی نه خیلی شل و آبکی و نه خیلی غلیظ.

به همین راحتی رب انار خانگی شما آماده شد.

نکات و فوت و فن‌‌های رب انار خانگی

*اگر انار پوست نازک و با‌کیفیت باشد از هر ۸ کیلو انار یک کیلوگرم رب انار به دست می‌آید. اما اگر انار پوست کلفت باشد، ده کیلوگرم انار برای یک کیلوگرم رب انار کافی است.

*برای تهیه رب انار ملس حتما از یک قابلمه بزرگ برای درست کردن رب انار استفاده کنید. به این ترتیب رب انار شما خوشرنگ‌تر می‌شود.

*رب انار را در مقدار کم در حد همان یک کیلوگرم برای مصرف خانگی درست کنید. چون هر چه مقدار انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت می‌ماند و قرمزتر و خوش‌رنگ‌تر می‌شود. بهترین رنگ برای رب انار قهوه‌ای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.

*یک مدل رب انار به رب انار گوشتی معروف است چون گوشت انار هم در رب انار هست. اما اگر آب انار را از آبکش خیلی ریز رد کنید رب انار شما حالت شیره پیدا می‌کند.

*رفع تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار ته گرفتن آن است. اگر در حال پخت رب انار متوجه تکه‌های سوخته و ته گرفتی رب شدید سریعا آن‌ها را از رب انار خارج کنید.

*اگر می‌خواهید یک رب انار سیاه رنگ و غلیظ داشته باشید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. زمانی که رب انار را می‌پزید تکه آهن گداخته را داخل رب انار بیندازید. این مدل رب انار سیاه را شمالی‌ها برای درست کردن خورش فسنجان مجلسی استفاده می‌کنند.

*دلیل ترش شدن رب انار یا شیرین و یا ملس شدن رب انار به طعم دانه‌های انار شما بستگی دارد. در طرز تهیه رب انار ترش شمالی معمولا رب انار را با انار ترش درست می‌کنند و به همین دلیل رب انار شمالی معمولا ترش است.

*برای تهیه سس انار هر بار مقداری آب جوشیده به رب انار به مقداری که می‌خواهید مصرف کنید اضافه نمایید.

*رب انار قجری تیره و سفت است و به قول معروف «رب انار گوشتی» است. برای تهیه رب انار قجری آنقدر رب انار را می‌جوشانند که رب کاملا سفت و تیره شود.

*از رب انار در طرز تهیه فسنجان، مرغ ترش، ترشی بادمجان شکم پر و … و سرو کنار انواع غذاها مثل اکبر جوجه می‌توانید استفاده کنید.


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد