پاپو
تاریخ انتشار : 01 تیر 1401 15:30

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی

آب دوغ خیار از خوشمزه های تابستانی است که با مواد اولیه ی متنوعی می توان آن را اماده کرد.

این وعده ی خوشمزه و خنک هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی در میان خانواده های ایرانی شناخته می شود. امروز برای شما عزیزان دستور تهیه آب دوغ خیار اصیل را خواهیم گفت. امیدواریم که از این دستور استفاده کنید و لذت ببرید.

مواد لازم برای درست کردن آب دوغ خیار اصیل

ماست ۵۰۰ گرم

خیار ۵۰۰ گرم

سبزی خوردن خرد شده ۲۵۰ گرم

پودر نعنا و گل محمدی به مقدار دلخواه

کشمش ۷۰ گرم

پودر گردو یا گردوی خرد شده ۱۰۰ گرم

خامه ی صبحانه ۲ قاشق غذاخوری

نان خشک خرد شده به میزان دلخواه

یخ قالبی ۱۲ عدد (کوچک)

(این مقدار از مواد لازم برای حدودا ۳ نفر کافی است)

طرز تهیه:

برای شروع، ماست و خامه و نمک را باهم مخلوط میکنیم و خیار و سبزی خشک شده را به آن اضافه می کنیم. جایگزین سبزی خوردن تازه می توانید از خشک شده ی آن استفاده نمایید. اما دستور اصلی آبدوغ خیار اصیل، همراه با سبزی خوردن تازه است.

پس از مخلوط کردن مواد بالا با هم، نعنا و پودر گل را به میزان دلخواه به موادتان اضافه کنید و مجددا خوب هم بزنید. سپس گردو و کشمش را اضافه کنید و چندین مرتبه به شکل دورانی مواد را زیر و رو کنید تا گردو و کشمش در آب دوغ خیار شما به خوبی پخش شود. حدود یک ساعت قبل از سرو، آب دوغ خیار تان را در یخچال بگذارید تا خنک شود. برای سرو آن می توانید از  خیار رنده شده یا نگینی، کشمش و پودر نعنا و گل محمدی استفاده کنید. قالب یخ و نان خشک را جداگانه سرو کنید تا هرکس بر اساس ذائقه ی خود به آب دوغ خیار اضافه کند. نوش جان

نکات دستور تهیه آب دوغ خیار

۱- استفاده از ماست ترش یا شیرین بستگی به این دارد که شما چه طعم و مزه ای را بپسندید.

۲- اگر تمایلی به استفاده از خامه ی صبحانه ندارید، می توانید به جای خامه از ماست چکیده ی پر چرب یا کم چرب استفاده کنید.

۳- میزان آب  مورد استفاده در آب دوغ خیار بستگی به این دارد که چه میزان می خواهید آب دوغ خیار شما رقیق شود، اما برای مقدار بیان شده حدودا نیم لیتر آب (حدود دو لیوان) کافی است.

۴- پودر گردو، آب دوغ خیار شما را غلیظ می کند و بافت نرمی به آن می دهد.

۵- بهترین کشمش مناسب آب دوغ خیار، کشمش مویز است.

۶- بعضی از افراد از دوغ ترش هم برای تهیه آب دوغ خیار استفاده می کنند. این امر کاملاً سلیقه ای است و بستگی به ذائقه ی شما دارد.

کلام پایانی

امیدواریم دستور تهیه ی بیان شده در سایت پاپو را درست کنید و نوش جان کنید و لذت ببرید. دستور غذاها، دسرها و پیش غذاهای تابستانی را می توانید در سایر مطالب بخش آشپزی مشاهده کنید. شما چه مواد دیگری جز این دستور، در آب دوغ خیار خود اضافه می کنید؟


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد