پاپو
تاریخ انتشار : 25 آذر 1398 16:07

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

دستور پخت کله پاچه در منزل

در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه و دستور پخت یک کله پاچه ی خوشمزه در منزل را یاد بگیریم. این میزان کله پاچه برای ۲ نفر کافی است.

مواد لازم:

کله پاچه ۱ دست
پیاز متوسط ۵ عدد
نخود ۱۰۰ گرم
زردچوبه ۱/۵ قاشق چایخوری
سیر ۴-۵ حبه
فلفل سفید و پودر دارچین به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

 

  • برای شروع روی پوست کله پاچه را باید روسوزی کنید. این کار به علت از بین کردن کلیه ی موهای زائد روی پوست کله پاچه است و حتی در صورت تمیز بودن هم باید انجام شود. از طرفی اسموکت کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن می شود. برای این منظور می توانید از کپسول های فشار قوی کوچک استفاده کنید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوه ای رنگ شود.
  • برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.
    اجازه دهید کله پاچه ۵ دقیقه در آب بماند و بعد با دست خوب بشویید تا سیاهی آن گرفته شود. بهتر است دو بار بشوئید تا خوب تمیز شود.
  • کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود.

 

  • بینی و قسمت های مربوط به آن را ببرید و دور بریزید قسمت های اصلی و چاک راه های بینی را شکسته و خون آبه  درون آن را بشویید.
  • زبان و قسمت هایی که پوست زبر و شیاری دارد را با مسواک تمیز کنید و روی آن ها بکشید.
  • در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
  • کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش بخورد روی آب آن کف جمع می شود، کف ها را از روی آب بر دارید.
  • پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید.
  • سیر ها را پوست گرفته و درسته بریزید. (می توانید ریز هم بکنید یا له و به صورت ریز استفاده کنید.)
  • نخود را ۳ الی ۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.
  • سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد که زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگ تر می شود.
  • پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
  • حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن کاملا بپزد.
  • وقتی کله پاچه تقریبا پخت نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک ۱ ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اضافه کردن نمک در ابتدا باعث دیر پز شدن کله پاچه می شود و اگر در پایان پخت اضافه شود نمک به خورد غذا نمی رود و بی مزه است.
  • تقریبا ۴ الی ۵ ساعت طول می کشد تا کله پاچه کاملا بپزد.
  • پس از اینکه کله پاچه کامل پخت روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده و کمی دارچین به آن اضافه کنید، ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل شود. از این سس می توانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه استفاده کنید که طعم بی نظیری به آن می دهد.
  • آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.

 

 


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد