پاپو
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1393 18:16

موضوع نوشته: صفحه نخست » آشپزی و تغذیه »

دستور تهیه و پخت خورشت ریواس

این خورشت را اگرچه می‌توان به ۲روش آماده کرد اما پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورشت کرفس) عطر و بوی بی‌نظیری دارد.

با این حال در اینجا هر دو روش آمده است تا مناسب‌ترین را برای ذائقه‌تان انتخاب کنید.

روش اول

مواد مورد نیاز : برای ۴نفر

ریواس یک کیلوگرم
گوشت بدون استخوان نیم کیلو گرم
پیاز ۲ عدد
شکر ۲ تا ۳قاشق سوپ‌خوری
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
نعنا تازه ۱۵۰ گرم
جعفری تازه ۲۵۰ گرم

دستور تهیه :

۱- ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

۲- گوشت را بشویید و به صورت قیمه‌ای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲تا۳لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید.

۳- در این فاصله ریواس‌ها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳سانتی‌متری یا به اندازه ۲بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.

۴ – حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.

نکته: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می‌شود.

۵- بعد از آنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکته یک: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می‌شود.

نکته دو: با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.

روش دوم

مواد مورد نیاز : برای ۴نفر

ریواس یک و نیم کیلوگرم
گوشت بدون استخوان نیم کیلوگرم
پیاز یک عدد
زعفران ساییده شده نصف قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ کرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان ۳-۲ لیوان آب را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت ۱۰دقیقه نوش‌جان کنید.

نکته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم‌دهنده استفاده شده است.


نظرات کاربران

تعداد نظرات ۰

ارسال نظر

لوگو اسپانسر


کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت پاپو محفوظ میباشد